B21-logo-zonder-ondertekst-e1685610386628

Drijvend paviljoen naar

 RDM Campus na zomer 2022

Drijvend paviljoen naar RDM Campus na zomer 2022

img_5492-scaled-1014x761

De kogel is door de kerk! Van harte gefeliciteerd aan Hogeschool Rotterdam. De iconische drijvend paviljoen zal in september naar RDM Rotterdam Campus gaan.

De komende tijd knapt Gemeente Rotterdam het drijvend paviljoen op, waarna Hogeschool Rotterdam ze in gebruik gaat nemen. In september worden ze verplaatst van de Schiehaven naar de Dokhaven van RDM.

Het is geweldig dat dit icoon van klimaatadaptatie (onlangs genoemd als voorbeeld van transformatieve adaptatie door IPCC) onderdeel wordt van het unieke RDM Rotterdam innovatie ecosysteem.

Als initiatiefnemers, ontwerpers, en gebruikers voor 1 jaar van dit gebouw zijn we bij DeltaSync en Blue21 trots dat Het Paviljoen op deze manier voor Rotterdam behouden blijft.

De flexibiliteit van drijvend bouwen in de praktijk, naar een nieuwe locatie en met een nieuwe functie. Bouwsteen voor dynamische klimaatrobuuste en flexibele stedenbouw. Niet slopen maar slepen.

Leer meer op Drijvend Paviljoen naar RDM Campus.

Kijk naar de video Drijvend Paviljoen verplaatst naar RDM Rotterdam.

Waarom moest het Drijvend Paviljoen nu ook alweer weg uit de Rijnhaven? Wethouder Bas Kurvers legt het nog een keer uit in deze video.

Foto: Mick de Witte

YOU MAY ALSO LIKE